Popularne novice

Na povabilo Irene Zupančič, mentorice krožka RK na OŠ Šmarjeta, smo 19. 4. 2022 izvedli dveurno delavnico Vzgoja za humanost za oba 7. razreda. Učenci so z delom v skupinah najprej sestavljali »hišo« dejavnosti RK, si ogledali film o delu mladih na OZ RKS Novo mesto, potem pa aktivno sodelovali pri delavnici o strpnosti.

Po intervjuju z Irmo, ki je opisala situacijo svojih staršev, ki sta kot begunca prišla v Slovenijo v času vojne v Bosni, smo se pogovarjali o tem, kako sprejemati drugačnost, kako smo vsi nekje tujci in kako nas različnost bogati.

Učenci so v oceni delavnice zapisali, da je bilo zabavno, saj so morali sami razmišljati in res vsi sodelovati. Irmina zgodba se jih je posebej dotaknila in nekateri so zapisali, da moramo take zgodbe in poduk o strpnosti deliti s čim več mladimi. Delavnico so izvedle prostovoljke Irma Subašić in Eva Žagar z Gimnazije Novo mesto ter Nuša Rustja z OZ RKS Novo mesto.

Jan, Nika, Tija, učenci 7. r.:
Bilo je zanimivo, saj smo se naučili veliko novega o RK. Zelo nam je bil všeč intervju z Irmo in njena zgodba.

Irma, moderatorka delavnice:
Izvedba delavnice je izjemna izkušnja, s katero sem učence ne le spodbudila k strpnosti, temveč tudi urila svoje veščine javnega govora. Delo z osnovnošolci se mi je zdelo enkratno, z veseljem bi to ponovila in delila lastne izkušnje še s kom. Prostovoljno delo je super, ker nekomu pomagaš, hkrati pa tudi sam pridobivaš samozavest ob dobro opravljenem delu.

Nuša Rustja
Foto: OŠ Šmarjeta in OZ RKS NM

Kombi za izvajanje storitev integrirane mreže...
Nazaj na seznam
Delitev oblačil
Nazaj na vrh