Popularne novice

Prostovoljki iz Novega mesta na mednarorni konferenci GENies

28.04.2022

Na povabilo RK Slovenija in s podporo OZRK Novo mesto, sta se dve prostovoljki Viktoria in Josipa10. aprila 2022, odpravili v Bordeaux v Franciji, kjer sta se udeležili enotedenskega seminarja, ki se je zaključil s konferenco GENies. Družili so se mladi iz osemnajstih evropskih držav in se ukvarjali s projekti Globalizacija- Okoljevarstvo- Dostop do informacije.

»Prvi dan je bil namenjen, da smo se udeleženci spoznali med seboj in hkrati spoznati tudi mesto. Torek se je začel z uradno otvoritvijo seminarja, ko smo dobili tudi program našega dela. Pogovarjali pa smo se, kakšne so evropske vrednote, simboli in kaj nas povezuje. Naslednji dnevi so bili namenjeni delu po skupinah, kjer smo se poglobili v določeno temo, midve sva bili določeni ena za globalizacijo druga za okoljevarstvo. Iskali smo ideje rešitev in z njihovo pomočjo oblikovali projekte,« je sporočila Viktoria.

Svoje projekte so predstavili na konferenci v Centre de Congres de la Cite v Bordeaux. Na konferenci sta bila prisotna še dva znanstvenika, podžupan Bordeauxja ter voditeljica mladih RK Francija. Vsi omenjeni so sodelovali na okrogli mizi in razpravljali o temah, ki so bile rdeča nit enotedenskega dela mladih.

»Celotna konferenca je bila dobra priložnost, da mladi pokažemo, da nas skrbi za dogajanje okoli nas in da smo pripravljeni tudi nekaj narediti. Nazaj sva prišli z veliko novih izkušenj, prijateljstev in idej,« je zaključila Viktoria, ki je tako kot Josipa dijakinja Gimnazije Novo mesto.

Območno združenje RK Novo mesto pozdravlja take pobude in sodelovanje mladih, podpiramo iniciativnost in proaktivnost in želimo, da so mladi vključeni v aktivnosti za boljši svet.


Ogledali smo si muzej Lojzeta Slaka in Toneta...
Nazaj na seznam
Bolničarji potrdili svoje znanje na izpitu
Nazaj na vrh