Popularne novice

Teden Rdečega križa pod geslom skupaj smo neustavljivi

06.05.2022

Ob letošnjem tednu Rdečega križa smo izbrali slogan »Skupaj smo neustavljivi«. Tak slogan ni naključje, ampak je neposredni odgovor naše humanitarne organizacije in gibanja na aktualne lokalne in globalne razmere. Dne 5. maja 2022 smo se zbrali, da bi se zahvalili vsem tistim, ki so pomagali v času covid-19 in jim podelili posebna priznanja RKS.

»Ob izrednih razmerah, v katerih smo zaradi pandemije živeli dobri dve leti, smo se ponovno prepričali, da smo organizacija, ki združuje prostovoljce za pomoč ljudem v stiski ter potrebujejo našo solidarnost in pomoč,« je v nagovoru poudarila predsednica Vesna Dular. Zahvalo sta izrekli tudi pomočnica direktorice DSO Novo mesto Sonja Jurečič in njena sodelavka Polona Bukovec.

Samo po sebi umevno k prostovoljcem lahko štejemo tudi zaposlene v okviru Območnega združenja RK Novo mesto, ki se vključujejo v pomoč. Od samega začetka pandemije covid-19 se je v prostovoljske vrste prijavilo okrog 40 novih prostovoljcev, ki so se vključili v različna dela v DSO Metlika in Novo mesto. Opravili so 1136 prostovoljskih ur. 10 zaposlenih na RK Novo mesto je v vseh valih covid-19 razvažalo hrano, razdeljevalo pomoč, nudilo oporo ljudem v stiski in organiziralo prostovoljce. Vedno znova jih take akcije povežejo in naredijo drugačne.

Ob tednu Rdečega križa se vsem prostovoljcem iskreno zahvaljujemo za nesebično in požrtvovalno delo in vsakodnevno pomoč. Skupaj bodimo tudi naprej neustavljivi.

OŠ Vavta vas prva na regijskem tekmovanju eki...
Nazaj na seznam
Tedni vseživljenjskega učenja
Nazaj na vrh