Popularne novice

Aktivatorji na OZ RKS Novo mesto tudi v praksi spoznavajo, preizkušajo in pridobivajo znanja, veščine ter dragocene izkušnje, ki jim krajšajo pot do zaposlitve.

Trenutno večina udeležencev programa socialne aktivacije, trikrat tedensko sodeluje z lokalnimi delodajalci na usposabljanju, ki je zagotovo ena najvznemirljivejših aktivnosti v celem programu. Sodelovanje se je namreč v praksi izkazalo za odlično odskočno desko vključenim osebam, saj jim učenje skozi delo omogoča, da spoznajo organizacijo, se spoznajo s procesom dela in prav tako s kolektivom, katerega del lahko postanejo tudi sami. Marsikdo na ta račun dobi priložnost, da se izkaže in marsikdo ima, po končanem usposabljanju, možnost v organizaciji tudi ostati.

Zavod Novo mesto je kar trem udeležencev omogočil vpogled v zakulisje Kulturnega centra Janez Trdina, pomagali so namreč pri izvedbi kulturno-umetniških vsebin. Na Radiu Sraka se tako udeleženec preizkuša v snovanju oddaje Minute za kulturo in ureja evidence predvajalnih skladb. V Varstveno delovnem centru Novo mesto se udeleženka preizkuša v socialnem varstvu, saj pomaga strežnici pri čiščenju prostorov in hkrati spoznava ljudi, ki so nekoliko drugačni kot vsi. Odzvala sta se tudi domova starejših občanov tako v Novem mestu kot v Trebnjem, in sicer sta dve udeleženki dobili priložnosti v kuhinji, kjer pomagata pripravljati živila, kuhati, čistita delovne prostore in posodo ter pomagata pri serviranju hrane in pijače. V Splošni bolnišnici Novo mesto pa udeleženec pomaga pri vzdrževalnih delih v delavnici in zunaj – košnja, obrezovanje, kot tudi priskoči na pomoč pri selitvi opreme v prostorih bolnišnice.

Vsem delodajalcem in navsezadnje mentorjem usposabljanj, ki so pod svoje okrilje vzeli udeležence programa socialna aktivacija, se zahvaljujemo za priložnost in izkazan interes. Čeprav do usposabljan tokrat ni prišlo ali pa so se izvedla zelo na kratko, se zahvaljujemo tudi Komunali Novo mesto, Krncu d.o.o. in Šoli jahanja, Tanja Grubačevič Barbo, s. p.

Obvestilo
Nazaj na seznam
Podelitev priznanj krvodajalcem v Škocjanu
Nazaj na vrh