Popularne novice

V petek in soboto, 7. in 8. oktobra, v Termah Moravske Toplice, smo se predstavniki OZ RKS iz vseh 56 območnih združenj in strokovni sodelavci ter predstavniki GO RKS, zbrali, da bi pripravili pomemben dokument za prihodnost RKS in sicer Strategija 2020 – 2030.

Na začetku nas je pozdravila predsednica mag. Vesna Mikuž, ki je izrazila zadovoljstvo, da razmere spet omogočajo, da se družimo in tudi delamo skupaj. Generalna sekretarka Cvetka Tomin je predstavila dokument Samoocene organizacije RKS, ki je bil narejen s pomočjo predstavnikov IFRC 2012. Matic Slapšak, strokovni sodelavec za PR, je predstavil raziskavo Položaj in percepcija RKS, ki jo je agencija izvedla 2021. Silva Duh, podpredsednica RKS pa je predstavila dokument Strategija IFRC. Vse tri dokumente je nujno upoštevati pri načrtovanju Strategije do leta 2030.

Vsi udeleženci smo v manjših skupinah razmišljali in izmenjavali mnenja in se ukvarjali s ključnimi različnimi vprašanji, izzivi in potrebami, ki bodo zaznamovali RKS in celotno družbo v prihodnjih letih. Ugotovili smo, da bo treba upoštevati podnebno in okoljsko krizo in migracije, kar zahteva odziv nanje. Vsi udeleženci smo bili enotni, da je pred nami čas povezovanja za večjo učinkovitost in enotnost pri delu, bolj urejenim financiranjem in inovativnim pristopom za pridobivanje prostovoljcev. Strategija 2020 - 2030 bo izdelana do konca leta, ko bo nastal nov dokument.

Vzgoja za humanost na OŠ Bršljin
Nazaj na seznam
Brezdomska problematika v JV regiji
Nazaj na vrh