Popularne novice

Letošnje šolsko leto pridobili donatorje za 22 štipendij RK

12.10.2022

Za šolsko leto 2022/23 smo letos prejeli 30 vlog. Do štipendije RK so upravičeni dijaki ali študenti, ki ne prejemajo druge štipendije. 22 izbranim štipendistom s pomočjo 12 donatorjev, ki darujejo eno ali dve štipendiji ter iz preostanka sredstev od lani, olajšali plačilo šolskih in obšolskih obveznosti. Štipendija znaša 84 eur mesečno.

Kar 17 od 22 štipendistov obiskuje šole na Šolskem centru Novo mesto, dva dijaka Srednjo elektro šolo in tehniško gimnazijo, štirje Srednjo strojno šolo, 10 Srednjo zdravstveno in kemijsko šolo in en dijak Srednjo gradbeno, lesarsko in vzgojiteljsko šolo. Iz Ekonomske šole NM sta dva dijaka, iz Gimnazije Novo mesto en dijak iz Grm Center biotehnike in turizma en dijak ter ena študentka iz Zdravstvene fakultete.
Med šolskim letom bomo spremljali učni uspeh štipendistov ter jih vabili na naše prostovoljske dejavnosti. Štipendisti so se s podpisom sporazuma zavezali, da bodo sodelovali kot aktivni prostovoljci RK: pri razdeljevanju božičkovih daril, pri sodelovanju na Zelemenjavi, na Humanitarnem počitniškem tednu mladih, na tradicionalnem Dnevu za spremembe in drugih prostovoljskih aktivnostih.

Štipendistom želimo uspešno šolsko leto in, da bi radi delali dobro skozi celo leto. Donatorjem štipendij pa iskrena hvala za donacijo.

Predstavitev integrirane paliativne oskrbe in...
Nazaj na seznam
2. Regijski posvet o Integrirani mreži paliat...
Nazaj na vrh