Popularne novice

Film 25 let Sklada za pomoč ljudem v stiski

Srečanje NVO - pobuda za vzpostavitev mreže nvo za izvajanje mobilnih storitev ranljivim skupinam

02.02.2023

V sredo, 1.2. 2023 so se sestale nevladne organizacije s področja socialnega in zdravstvenega varstvo, ki delujejo na področju Dolenjske in Bele krajine (NVO) na pobudo Območne združenja RKS Novo mesto in Regijskega NVO centra. Srečanje NVO je potekalo z namenom vzpostavitve NVO mreže izvajanja mobilnih storitev za ranljive ciljne skupine.

V letu 2022 je potekal projekt Integrirana mreža paliativne oskrbe in NVO v katerem je kot predstavnik NVO bil vključen OZ RKS NM. OZ RKS NM je na srečanju predstavil opravljeno delo v projektu Integrirana mreža paliativne oskrbe in NVO, njegovo vlogo v projektu in analizo potreb ljudi na terenu. Začrtal je smernice vzpostavitve programa: Mobilne storitve za ranljive ciljne skupine. V okviru projekta so se zaznale velike potrebe po mobilnih storitvah pomoči ljudem na terenu.

Projekt Integrirana mreža paliativne oskrbe in NVO ter smernice za vzpostavitev programa mobilnih storitev je OZ RKS NM natančneje opisal v Protokolu sodelovanja NVO v mreži paliativne oskrbe z namenom oblikovanja programa Mobilne storitve za ranljive ciljne skupine.

Sledila je diskusija o možnostih vzpostavitve programa in sodelovanja NVO, ki jo je vodil Regijski NVO center. Veliko oviro predstavlja financiranje in kader, ki bi zagotavljal izvedbo programa in tudi samo trajnost.

V upanju, da se bodo našle rešitve in možnosti za vzpostavitve mreže NVO in programa se je srečanje zaključilo.

Prejem priznanja za dolgoletno razdeljevanje...
Nazaj na seznam
Delitev oblačil in obutve
Nazaj na vrh