DELO MLADIH NA FILMSKEM TRAKU

DELO MLADIH NA FILMSKEM TRAKU

06.10.2021

Zadnji dve leti je epidemija okrnila izvedbo številnih dejavnosti za mlade, zato smo se odločili, da v kratkem filmu Nisi sam – dejavnosti za mlade na OZ RKS Novo mesto predstavimo, kaj vse mladi pri nas počnejo.

V filmu prikazujemo poslanstvo Križem kapice, delo ekip prve pomoči, telefonsko družabništvo, humanitarne počitniške dneve mladih, letovanje otrok na Debelem rtiču, različne humanitarne akcije in razglasitev naj prostovoljcev. Hkrati predstavljamo novosti, ki jih pripravljamo v tem šolskem letu. Za starejše bomo ponovno pisali pisma in jih olepšali s sliko drobne pozornosti. S šolami in KORK vzpostavljamo mrežo mladih prostovoljcev, ki naj bi pomagali starejšim, osnovnim šolam pa ponujamo različne delavnice z vrednotami humanosti.

Pri snemanju dejavnosti nam je ponudila pomoč Multimedija s Šolskega centra Novo mesto s snemalcema Tomažem Stuparjem in Tinom Andrićem. Prav tako sta uporabo nekaterih posnetkov v filmu dovolila Televizija Novo mesto in Nemški rdeči križ. Tomaž Stupar je po scenariju Nuše Rustja zmontiral film, glasbo je prispeval Bort Ross, Aja Koncilija z Gimnazije Novo mesto pa prebrala vezno besedilo. Vsem se za sodelovanje pri nastanku filma iskreno zahvaljujemo.

 
 
 

TRR SKLADA ZA POMOČ LJUDEM V STISKI:

SI56 0297 0025 9477 202

 
 
 

Naročanje na odvzem krvi

Vsak delovni dan od 11. do 15. ure

Tel:01/ 543 83 40 

 
 
 
 
 
 

 

 
 
 

Založba RK

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.