Popularne novice
Donacije

Postani donator štipendije enemu dijaku

Območno združenje RKS Novo mesto bo tudi v šolskem letu 2021/22 že 16 leto nadaljevalo s humanitarno pomočjo dijakom/študentom v obliki štipendije. Tudi to šolsko leto bo znesek štipendije 84 € mesečno. Imamo 20 prošenj dijakov, ki nimajo državne ali druge štipendije in izhajajo iz socialno šibkih družin. Lahko podelimo samo toliko štipendij kolikor pridobimo donatorjev. Do sedaj smo že zbrali osem donatorjev za osem pomoči potrebnih dijakov.

Prosimo dobrosrčne donatorje, da pomagajo in prispevajo 84 eur na mesec na naš račun, mi pa sredstva nakažemo naprej izbranim dijakov. Sporazum o doniranju sredstev podpišete za eno leto od septembra 2021 do septembra 2022 in znesek nakazujete mesečno preko trajnika. Svojo odločitev potrdite z izjavo.

Prejemniki pomoči bodo sredstva porabili za plačilo šolskih in obšolskih dejavnosti, za plačilo šolskih uniform in potrebne IKT opreme za šolsko delo. Med šolskim letom dijake in študente socialna delavka spremlja pri šolskem uspehu in po potrebi sodeluje s šolsko svetovalno službo, da se pozanima, če potrebujejo še kakšno drugo pomoč. Ob polletju prejemniki štipendije dostavijo obvestila o uspehu in takrat donatorjem pošljemo polletno poročilo. Štipendisti se radi udeležujejo naših humanitarnih akcij, ki jih organiziramo na OZ RKS Novo mesto (zbiranje hrane, humanitarni teden mladih...).

Naj vas misel na dijake ali študente, ki so iz socialno šibkejšega okolja in s tem prikrajšani za brezskrbno otroštvo, spomni na vaše želje, ki ste jih imeli v mladosti. Naj vas ti spomini spodbudijo pri odločitvi, da se nam pridružite kot donator.

Donacije

Donirate lahko preko spodnjega spletnega obrazca, tako da izpolnite podatke in vpišete znesek, ki ga želite darovati.

 Polja označena z * so obvezna!

OZRK Novo mesto varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
Donacije
Nazaj na vrh