Popularne novice
<em>Krvodajalstvo</em>

Krvodajalstvo

V Sloveniji statistično vsakih 5 minut nekdo potrebuje kri! Skupaj s številnimi podjetji, društvi, organizacijami ter drugimi skupinami Rdeči križ Slovenije in območna združenja v sodelovanju s transfuzijsko službo načrtujemo več kot 1.160 krvodajalskih akcij na leto.

Krvodajalstvo

Krvodajalstvo

Krvodajalstvo je solidarnostno gibanje za ohranjanje življenja bolnikov in večjo kakovost zdravja ljudi, ki temelji na brezplačnosti, anonimnosti in prostovoljstvu. Naša kri je nenadomestljivo zdravilo in najdragocenejše, kar lahko podarimo.

Rdeči križ Slovenije je organizator krvodajalstva in krvodajalskih akcij že 70 let.

Kdo je lahko krvodajalec?

Krvodajalec je lahko vsak, ki je polnoleten, star manj kot 65 let, z vsaj 50 kilogrami telesne teže, vrednostmi hemoglobina 125g/L (ženske) ali 135g/L (moški), krvnim tlakom pod 180/100, zdravim srcem, brez povišane telesne temperature in oseba, ki se dobro počuti. Ženske lahko dajo kri vsake štiri, moški pa vsake tri mesece.

Več informacij na spletni strani Rdečega križa Slovenije.

Kje in kdaj lahko darujete kri?

Kri lahko darujete vsak ponedeljek, torek in četrtek med 7.00 in 11.00 na Centru za transfuzijsko dejavnost Novo mesto v Splošni bolnišnici Novo mesto. Kontaktna številka za naročanje na odvzem krvi: 070 538 227

Od 17.7. 2023 do predvidoma 31.7.2023 bo zaradi del spremenjen dostop do CTD NM: dostop bo za pešce mogoč po dovozni poti mimo Urgentnega centra. 

Preveri zaloge krvi na www.daruj-kri.si

Posebej organiziramo še krvodajalske akcije za krajevne organizacije RK, terenske krvodajalske akcije (Šentjernej, Škocjan, Žužemberk), študentski akciji (2x letno) in za posamezne organizacije po planu krvodajalskih akcij.


Kje in kdaj lahko darujete kri?
Nazaj na vrh