Popularne novice

Drago AntončIč daroval stotič, dijaki gostinske šole pa prvič

25.10.2022

Danes je na CTD Novo mesto krvodajalec iz Gor. Kronovega daroval kri že stotič. Z darovanjem je začel že med služenjem vojaškega roka in če bo šlo vse po načrtih, je izračunal, da lahko daruje vsaj še 30 krat.

Veseli nas, da je za krvodajalstvo navdušil tudi sina in hčer, krvi pa sam ni potreboval. Aktiven je kot gasilec, se pa konec leta zaključuje njegova delovna doba, a bo s humanitarnostjo z veseljem nadaljeval.

Prav tako z veseljem pa smo pričakali dijake Srednje šole za gostinstvo in turizem, ki so po poslušanem predavanju o krvodajalstvu sredi oktobra, danes pogumno pristopili k prvemu darovanju. Prišlo bi jih kar nekaj več, vendar so jim malo zagodle viroze in druge prehladne bolezni, zato so se odločili, da tisti pridejo v drugi skupini, enkrat decembra. Spremljala jih je svetovalna delavka Anita, ki je tudi že leta pridna krvodajalka in vzor svojim dijakom.

Hvala vsem in vsakemu posebej za darovan del sebe za druge.

POSEBNO OBVESTILO ZA KRVODAJALCE:

ZARADI PRAZNIČNEGA PONEDELJKA (31. 10.) IN TORKA (1. 11.) STA PRESTAVLJENA ODVZEMNA DNEVA NA SREDO, 2. 11. 2022. Prosimo vas, da se naročite in se dogovorite o uri prihoda med 7. in 11. uro.

Komisija za krvodajalstvo načrtovala dejavnos...
Nazaj na seznam
Veterani darujejo kri
Nazaj na vrh