Popularne novice

Komisija za krvodajalstvo načrtovala dejavnosti v letu 2023

10.11.2022

Komisija za krvodajalstvo pri OZ RKS Novo mesto, ki jo vodi Lidija Plut, se je dobila na sestanku in pregledala delo na področju krvodajalstva v letu 2022. Do konca oktobra je bilo izvedenih 42 krvodajalskih akcij in krvodajalci so 3820-krat darovali kri.

Na petih srednjih šolah in na Fakulteti za zdravstvene vedene Novo mesto smo izvedli predavanja o pomenu krvodajalstva in privabili 255 krvodajalcev, ki so prvič darovali kri. V vseh občinah in v Krki, d. d., smo in bomo do konca leta organizirali podelitve priznanj krvodajalcem jubilantom, ki jih bo letos 347. Z 5006 SMS sporočili smo vabili krvodajalce na odvzem in poslali 210 čestitk za njihove življenjske jubileje.

V naslednjem letu smo zastavili program, ki bo še bolj naravnan k pridobivanju novih krvodajalcev. Na pomoč nam bodo priskočili tudi zdravstveni delavci iz Centra za transfuzijsko dejavnost NM, ki nam bodo pomagali pri promociji. Že letos bomo organizirali stojnico za predstavitev krvodajalstva po srednjih šolah. Pozvali bomo tudi fakultete, da nas bolj podprejo pri promociji krvodajalstva. Še naprej pa bomo izkazovali hvaležnost vsem rednim in »upokojenim« krvodajalcem z organiziranjem izletov, druženj in drugimi drobnimi pozornostmi, da bodo vedeli, da so DRAGOCENI.

Hvala komisiji za tvorno sodelovanje in vse ideje.

Krvodajalci jubilanti redni darovalci krvi
Nazaj na seznam
Drago AntončIč daroval stotič, dijaki gostins...
Nazaj na vrh