Popularne novice

Na pobudo krajevne organizacije Rdečega križa (KORK) smo na Območnem združenju RKS Novo mesto začeli z akcijo za pomoč Milanu iz Straže pri Novem mestu. Družino sestavljajo oče (74 let), mati (64 let) in sin Milan (42 let), ki je leta 2020 zbolel za limfno boreliozo in je od takrat odvisen od pomoči drugih ljudi.

Bolezen in neugodna socialna situacija je družini preprečila, da bi dokončali nedograjeno hišo, ki so jo začeli delati leta 2010. Zaradi bolezni so prihranke, ki so jih imeli za fasado hiše, porabili za dodatno rehabilitacijo in oskrbo sina.

Sin Milan je star 42 let in je že leto in pol v bolniškem staležu. Čaka na odločbo ZPIZ, trenutno je invalid I. kategorije. Za čimbolj kvalitetno življenje in pomoč pri opravljanju osnovnih življenjskih potreb ima zagotovljeno 24 urno osebno asistenco. Kljub bolezni si želi čimbolj samostojnega življenja. Milan je pred boleznijo rad poprijel za vsako delo, bil je v rednem delovnem razmerju. V življenju je rad veliko pomagal drugim s svojim znanjem v gradbeništvu, bil je tudi prostovoljni gasilec.
Zaradi nezavidljive situacije smo se odločili, da organiziramo pomoč za izgradnjo fasade in prilagoditev in ureditev prostorov kopalnice in spalnice za gibalno oviranega Milana. Fasada bi med drugim poskrbela za izolacijo hiše, saj je notranjost hiše že načela plesen.
Po oceni bi zato potrebovali cca. 30.000 eur.

Sredstva zbiramo na račun za pomoč Milanu iz Straže na posebnem računu Območnega združenja RKS Novo mesto:
NASLOV: OZ RKS Novo mesto, Ulica Slavka Gruma 54a, 8000 Novo mesto
TRR: SI56 0297 0025 9477 202, BIC banke: LJBASI2X
NAMEN: POMOČ MILANU (CHAR – dobrodelno plačilo)
REFERENCA: 00 903094

Zbiramo tudi material ali storitve in donatorji nas lahko pokličejo na tel. št.: 073933120.

S spletno banko poslikajte QR kodo in darujte.

Hvala za darovana sredstva, material ali storitve in lepo pozdravljeni. 

Donatorska pogodba - pomoč Milanu iz Straže (DOC / 36,50 kB)

Družina, ki je ostala brez očeta, potrebuje p...
Nazaj na seznam
Pomagamo samohranilski družini
Nazaj na vrh