Popularne novice

S prošnjo na pomoč se je na nas obrnila družina iz Mirna Peč. Oče je zaposlen kot samostojni podjetnik-zobotehnik, mama je zaposlena v Ljubljani. Skupaj imata 2,5 leti starega dečka.

Znašli so se v finančni stiski, od maja 2023 živijo v počitniški prikolici na parceli, kjer dograjujejo vikend/majhno hišo, oziroma le-to spreminjajo v dom.

Oktobra 2022 sta šla v nakup hiše, ki je bila na novo dograjena a surova (3. faza gradnje), parcela ni bila komunalno opremljena in brez elektrike in vode. V hiši so še sedaj potrebna gradbena dela, trenutno so v izvajanju inštalacij, čakajo pa jih še ometi, tlaki, suhomontažna dela (knauf) v mansardi, kopalnica, kuhinja, čistilna naprava …

Trenutno imajo vodo le zunaj in se umivajo zunaj pri teh že zelo nizkih temperaturah z ledeno mrzlo vodo ali jo za umivanje otroka segrejeta. Ogrevajo se s pečjo na drva, oziroma kurijo kar najdejo brezplačno in kdor kaj podari, kot npr. palete, parket (kolikor se da, ker hiša še ni povsem zaprta, piha od povsod), v počitniški prikolici gretje deluje na plinsko jeklenko, dodatno uporabljajo kalorifer in električni radiator, s čimer imajo dodatne stroške.

Za nakup hiše sta pri banki sklenila dva kredita za dobo 20 let, kredit sta morala zavarovati s sklenitvijo življenjskega zavarovanja.

Dohodki družine ne dopuščajo, da bi lahko sami v doglednem času uredili hišo za preselitev.

Z družino smo sklenili sporazum o zbiranju sredstev za omete in fasado.

Sredstva se zbiramo na posebnem računu:

NASLOV:    OZ RKS Novo mesto, Ulica Slavka Gruma 54a, 8000 Novo mesto 

TRR:    SI56 0297 0025 9477 202, BIC banke: LJBASI2X

NAMEN:    POMOČ DRUŽINI IZ MIRNE PEČI (CHAR – dobrodelno plačilo)

REFERENCA:    SI 00 903130

Za vse informacije smo dosegljivi na tel. št.: 07 3933126 ali GSM: 041746742.

Prosimo za pomoč in se v naprej zahvaljujemo.

DONATORSKA POGODBA

Nazaj na seznam
Pomoč mladi družini po možganski kapi mame
Nazaj na vrh