Popularne novice

 Mesec prve pomoči, 9. september - 16. oktober: prijavi se na tečaj in postani prostovoljec!

Projektni tabor mladih je potekal v Zdravilišču RKS Debeli rtič, od 6. 8. do 10. 8. 2023. Udeležilo se ga je deset mladih starih od 17 do 22 let, ki so že kdaj sodelovali v družbeno angažiranih projektih. Iz našega območnega združenja sta se ga udeležila dva prostovoljca, drugih osem pa je bilo vključenih preko OZ Piran, Šentjur, Grosuplje, Novo mesto, Ajdovščina, Postojna in Ljubljana.

V prvih dveh dneh so se naši udeleženci spoznali z zgodovino, organiziranostjo, temeljnimi načeli Gibanja Rdečega križa in Rdečega polmeseca kot tudi s programi in delovanjem Rdečega križa Slovenije.

Prav tako so mladi ozavestili, da so del velike družine Mednarodne federacije društev Rdečega križa in Rdečega polmeseca.

Med drugim so se usposabljali za projektno vodenje in se spoznali s procesom snovanja ideje, priprave projektnega razpisa in dokumentacije ter prijave na razpis. Zastavili so šest projektov, ki naj bi jih v prihodnjem šolskem letu realizirali z mladimi in v sodelovanju z območnimi združenji RKS.

Vse aktivnosti so potekale v delavniški, izkustveni in interaktivni obliki, ki so mladim udeleženkam ter udeležencem omogočale razvijanje socialnih veščin, sodelovanje, odgovornost, samostojnost, razmišljanje in razvijanje idej.

Vtisi naših dveh prostovoljcev:

»Moja izkušnja na projektnem taboru Rdečega križa Slovenije na Debelem Rtiču je bila resnično dobra. Poleg pridobivanja znanj o zgodovini RK, projektnem vodenju in prijavi projektov na razpisih, smo mladi imeli priložnost vsak ustvariti svoj lasten projekt. Sedaj nas čaka izziv in veselje realizacije teh projektov, kjer bomo lahko uporabili pridobljena znanja ter hkrati prispevali k delovanju Rdečega križa Slovenije in naša območna združenja na inovativen način. Sodelovanje na tem taboru nam je res odprlo vrata novim možnostim in izkušnjam. Poleg tega smo stkali prijateljstva, ki bodo nedvomno trajala naprej.« prostovoljka Viktoria

»Naša glavna naloga oziroma glavni cilj je bil dobiti zamisel za nek projekt, tega zasnovati in ga najboljše kar se ga da predstaviti ostalim. Skupaj z Viktorijo, prijateljico iz našega območne združenja, sva skupaj prišla do zamisli, ki bi nam lahko pomagale ob naravnih nesrečah. Zamislila sva si manjši nabor pripomočkov, kateri bi ljudem lahko pomagali v primeru pojava naravnih nesreč, inspiracijo pa sva dobila iz kompleta za prvo pomoč. Za vsa predavanja in vsa pomoč mentoric in zunanjih predavateljev sem iskreno hvaležen za nepozaben, zabaven in poučen teden.« prostovoljec Ivo

Prostovoljci RK NM zlagali drva
Nazaj na seznam
Novomeški Rdeči križ pomagal 179 otrokom s šo...
Nazaj na vrh