Popularne novice

 Mesec prve pomoči, 9. september - 16. oktober: prijavi se na tečaj in postani prostovoljec!

Pričakujemo, da bomo razdelili od 250-300 bonov za pomoč pri nakupu šolskih potrebščin in z akcijo zbiranja sredstev Nisi sam pri nakupu šolskih potrebščin, bi radi zbrali 30.000 eur. Zato smo se odločili, da skupaj s krajevnimi organizacijami RK zbiramo sredstva do jeseni, predvsem bomo aktivni na različnih prireditvah po občinah, ki jih pokrivamo z našim delom. V zbiranje sredstev bomo povabili posameznike in podjetja. Prepričani smo, da nam bo uspelo zbrati dovolj sredstev, da bomo lahko pomagali vsem otrok in jim na ta način olajšali šolske dni.

Prejemniki bodo dobili bon za otroke od 1.- 6. razreda po 60 eur in od 7. razreda dalje do konca srednje šole po 80 eur. Boni bodo unovčljivi v trgovini s šolskimi potrebščinami in preko položnic za šolske potrebščine, ki jih bomo v omenjenih vrednostih pokrili direktno.

Z razdeljevanjem bonov za šolske potrebščine smo začeli leta 2002, do sedaj od takrat smo jih razdeljevali vsako leto od 68 otrokom (najmanj 2009) do 209 (največ 2013), skupaj 2330 v vrednosti 100.000 eur. Ta sredstva vsako leto zagotavljamo iz Sklada za pomoč ljudem v stiski in preko RKS s sredstvi zbranimi od tedna RK.

Letos bomo delili bone za šolske potrebščine do katerih bodo upravičeni vsi otroci iz družin, ki prejemajo pri nas redne prehranske pakete. Preko aplikacije eRKpomoči ali osebno pa nas bodo lahko zaprosili za pomoč pri nabavi šolskih potrebščin tudi drugi starši za otroke, ki bodo izkazali dohodke, ki ne presegajo določenega cenzusa na družinskega člana. Prošnje zbiramo od 25. 6. do 25. 7. 2023, bone bomo razdeljevali v avgustu mesecu.

Zbiranje sredstev po krajih:

  • KORK Mirna Peč: Pohod po poti Slakove in Pavčkove mladosti, 17. 6., od 13. do 14. ure na izletniški kmetiji Barbo (zdravstveno-preventivne meritve),
  • KORK Škocjan: Knobleharjev festival 2023, v petek, 23. 6. 2023, ob Radulji (zdravstveno-preventivne meritve),
  • KORK Bučka: Semanji dan, 25. 6., od 9.00 do 15.00, pri gasilskem domu na Bučk (zdravstveno-preventivne meritve),
  • KORK Žužemberk: Trški dnevi, 15. 7., od 8. do 11. ure, Grajski trg 24 (zdravstveno-preventivne meritve),
  • KORK Dolenjske Toplice: 22. 7., dopoldan, KKC Dolenjske Toplice,
  • KORK Šentjernej: Jernejevo,
  • KORK v MO NM: Skoki v Krko 9.7. in Noč na Krki,
  • KORK Straža, na Straška jesen.   

Nisi sam - Sklad za pomoč ljudem v stiski

Poslikaj v spletni banki.


Preventivne zdravstvene meritve v Mirni Peči
Nazaj na seznam
Prva aplikacija za uporabnike v okviru Rdečeg...
Nazaj na vrh