Popularne novice

 Mesec prve pomoči, 9. september - 16. oktober: prijavi se na tečaj in postani prostovoljec!

Regijski posvet Dolenjska - Posavska: "Aktivirajmo mlade v RKS"

06.09.2023

V torek, 5. 9. 2023 je potekal v okviru Rdečega križa Slovenije na Območnem združenju RKS Novo mesto regijski posvet »Aktivirajmo mlade v RKS«.

Regijski posveti potekajo po celi Sloveniji. Namen posvetov je v obliki okrogle mize, s pogovorom in interaktivnim delom, skupaj razpravljati in iskati rešitve za bolj aktivno vključevanje mladih v RKS, krepitev in pomladitev Rdečega križa Slovenije.

Na Območnem združenju RKS Novo mesto se nas je zbralo 11 udeležencev srečanja iz področja Dolenjske in Posavske regije iz: OZ RKS Brežice, OZ RKS Trebnje, OZ RKS Sevnica in OZ RKS Novo mesto. Na srečanju so bili sekretarji OZ RKS in člani Komisije za mlade OZ RKS NM.

Na srečanju smo se med seboj preko različnih animacijskih iger spoznavali, nato smo poslušali predavanje o mednarodnih smernicah RKS in dobili nekaj idej/praks/gradiva za izvedbo dejavnosti na naših območnih združenjih. V okviru OZ RKS Novo mesto pa smo predstavili primer dobre prakse dela z mladimi, oblikami prostovoljskega dela za mlade, načini pridobivanja mladih in sodelovanja z šolami ter govorili o pomembnosti delavnic ter Ekip prvih pomoči za otroke v šolah.

Srečanje smo nadaljevali z iskanjem potreb in izzivov, načini reševanja in že na grobo snovali akcijski načrt dela z mladimi.

Ob podelitvi zbranih idej in pobud smo srečanje zaključili s vtisi ter pobudami za naprej.

Mesec prve pomoči: »Prva pomoč povsod in za v...
Nazaj na seznam
Vabljeni na delitev oblačil
Nazaj na vrh