Popularne novice

 Mesec prve pomoči, 9. september - 16. oktober: prijavi se na tečaj in postani prostovoljec!

Že nekaj tednov po vsem svetu življenje teče precej drugače kot smo bili navajeni pred pandemijo covida – 19. V vsem tem pa ostaja nespremenjeno dejstvo, da je Rdeči križ tudi zdaj znamenje upanja in zagotovilo, da nihče v svojih stiskah ne bo ostal sam. Kar je tudi glavno sporočilo letošnjega Tedna Rdečega križa Slovenije, ki bo potekal od 8. do 15. maja 2020.

Kot določa Uredba o višini prispevka v korist Rdečega križa Slovenije v Tednu Rdečega križa gre prispevek za 0,17 eur doplačilne znamke v poštnem in potniškem prometu v korist ljudem, ki jim pomagamo. Teden RK povezujemo se s svetovnim dnevom Rdečega križa in Rdečega polmeseca 8. majem. To je vsakoletna proslava dela našega gibanja po vsem svetu. Praznuje se 8. maja na rojstni dan ustanovitelja gibanja Henrija Dunanta. Ta dan se spominjamo poguma in dosežkov več kot 16 milijonov prostovoljcev in skoraj pol milijona članov, ki delujemo v 192 državah sveta. Ta dan smo ponosni, da smo del največje humanitarne mreže na svetu za pomoč ljudem v stiski.

V Tednu Rdečega križa Slovenije želimo v svoje vrste pritegniti nove prostovoljce, nove krvodajalce in nove donatorje. Teden Rdečega križa je priložnost, da vsi skupaj poglobljeno razmislimo, kaj pomenijo načela našega gibanja: humanost, nepristranskost, nevtralnost, neodvisnost, prostovoljnost, enotnost, univerzalnost. Njihov pomen je zelo preprost. V času krize smo tukaj, da pomagamo ljudem. Smo lokalni in globalni. To počnemo že več kot 150 let. Naša mreža neverjetnega osebja in prostovoljcev v negotovih časih pomeni, da smo edinstveno dosegljivi za ljudi.
Ob tej priložnosti se zahvaljujeva vsem našim prostovoljcem in osebju, ki nenehno delate, da bi pomagali ljudem v stiski in omilili njihovo trpljenje. Povsod po Sloveniji dokazujete, da so lokalni akterji ključni za reševanje življenj in pripravo skupnosti za hitrejše in boljše delovanje v vsaki posamezni krizi. Vi ste tisti, zaradi katerih v stiki nihče ne ostaja sam!

 


347-poslanica_trk_2020_sl.pdf (PDF / 122,40 kB)

345-plakat_b2_tedenrks_2020_1_sl.pdf (PDF / 27,71 kB)

346-znamka_tedenrks_2020_sl.pdf (PDF / 27,39 kB)

Letošnji teden rdečega križa ostaja (8.-15. M...
Nazaj na seznam
Razpis za mentorje na letovanju na Debelem rt...
Nazaj na vrh