Popularne novice

 Mesec prve pomoči, 9. september - 16. oktober: prijavi se na tečaj in postani prostovoljec!

Svetovni dan prve pomoči zaznamuje začetek meseca prve pomoči. Rdeča nit je tudi letos vseživljenjsko učenje prve pomoči, ki bi morala postati del osnovne splošne izobrazbe.

Druga sobota v septembru tradicionalno predstavlja svetovni dan prve pomoči, v Sloveniji pa pomeni tudi začetek meseca prve pomoči, ki se bo zaključil 16. oktobra. Tudi letos v tem obdobju v organizaciji na OZ RKS NM potekajo številni brezplačni dogodki, predstavitve in delavnice.

V torek, 12. septembra se je tečaja temeljnih postopkov oživljanja z AED pod vodstvom našega učitelja prve pomoči Aleša Jakšeta udeležilo 18 obiskovalcev.

Ob svetovnem dnevu varnosti pacientov sta osrednji zdravstveni ustanovi na Dolenjskem Splošna bolnišnica Novo mesto in Zdravstveni dom Novo mesto, v petek, 16. septembra, organizirali Dan odprtih vrat. Pacientom in drugim obiskovalcem smo na stojnici v SBNM predstavili svoje delovanje in jih obenem še povabili v svoje vrste kot prostovoljce RK oz. člane ekip prve pomoči.

V soboto, 16. septembra je ekipa prve pomoči OZ RKS NM sodelovala v reševalni vaji MO Novo mesto na območju Stopič. Poimenovali so jo »Neurje Stopiče 2023« z namenom preverjenosti učinkovitosti in usklajenost delovanja različnih sil za zaščito in reševanje. Ekipa PP OZ RKS Novo mesto je posredovala pri požaru, ki se je zgodil v OŠ Stopiče.

Ogledali smo si učni vrt dr. Derganca v Semič...
Nazaj na seznam
Že četrta krvodajalska akcija kandidatov za v...
Nazaj na vrh