Popularne novice

 Mesec prve pomoči, 9. september - 16. oktober: prijavi se na tečaj in postani prostovoljec!

Začetek delovnega tedna bi v Območnem združenju RKS Novo mesto lahko poimenovali kar krvodajalski teden. Praznovanje slovenskega dneva krvodajalstva smo začeli v ponedeljek, ko je 20 krvodajalk in krvodajalcev sprejel podžupan MO Novo mesto Matija Škof. S predsednico OZ RKS Novo mesto Danico Novak Malnar in vodjo Centra za transfuzijsko dejavnost Novo mesto Mojco Šimc so čestitali in se zahvalili zbranim za njihova nesebična darovanja krvi. Ob pogostitvi in kramljanju je čas kar prehitro tekel.

V torek smo organizirali terensko krvodajalsko akcijo v OŠ Šentjernej, ki je bila tudi letošnja zadnja v tem kraju. Odziv krvodajalcev je bil dober, saj je prišlo kar 88 krvodajalcev, pa čeprav je bila v maju akcija v bližnjem Škocjanu. Za prvo darovanje krvi se jih je odločilo 5.

V sredo pa je bila terenska akcija v OŠ Žužemberk, odzvalo se jih je 69, trije so prišli prvič. Zdravnica je prijazno predstavila pot krvi od darovalca do prejemnika tudi skupini osnovnošolcev, mogoče je med njimi kakšen bodoči krvodajalec. V Žužemberku se bomo srečali še v decembru na naši zadnji letošnji terenski akciji.

Na obeh akcijah je vse potekalo po utečenem redu, malico so pripravili na šolah, pri postrežbi pa so pomagale naše pridne prostovoljke.

V soboto pa nas čaka še eno prijetno druženje s krvodajalci, saj jih peljemo na izlet v Celje.

Hvala vsem in vsakomur posebej za pripravljenost pomagati drugim.

Želimo vam lepe počitniške dni in ostanite zdravi.

Izlet krvodajalcev v mesto grofov
Nazaj na seznam
Jože Kopina daroval kri 110-ič
Nazaj na vrh