Popularne novice

V prostorih OZ RKS Novo mesto smo se v torek, 7. februarja, v pričakovanju kulturnega praznika zbrali v literarni kavarni ob Prešernovem dnevu. Druženje s Prešernom, ki ga je osnovala Anica Bukovec, je potekalo ob branju poezije Prešerna in drugih pesnikov ter prisotnih ustvarjalcev poezije. Skupaj smo zapeli Zdravljico, izpostavili pomen Prešerna za današnji čas, več udeležencev je tudi interpretiralo njegove pesmi. Svoje pesmi so predstavili pesniki literarne sekcije Snovanja DU Novo mesto.

Obeležili smo tudi 10-letnico druženja ob Modri polici, prostovoljka Anica Bukovec nam je predstavila to desetletje kulturnega udejstvovanja na novomeškem Rdečem križu. Udeleženci so po dveh letih premora toplo pozdravili naše ponovno srečanje ob Modri polici, saj se je zbralo veliko število obiskovalcev. Med obiskovalci je bilo tudi lepo število uporabnikov programa delo z brezdomnimi in socialno ranljivimi za boljše vključevanje. 

Obljubili smo si, da se kmalu ponovno srečamo.

V letu 2023 bomo obeležili še spomin na tri velike slovenske umetnike - pesnika Karla Destovnika Kajuha, pisatelja Ivana Tavčarja in arhitekta Edvarda Ravnikarja. Naj povabilo velja tudi vam vsem, pridružite se nam v mesecu aprilu na mitingu s Kajuhom.

(medgeneracijsko) druženje dijakov Gimnazije...
Nazaj na seznam
Rekreacjia na kegljišču Vodnjak
Nazaj na vrh