Popularne novice

 Mesec prve pomoči, 9. september - 16. oktober: prijavi se na tečaj in postani prostovoljec!

8. 6. in 12 .6. 2023 so se uporabniki programa Delo z brezdomnimi in socialno ranljivimi za boljše vključevanje družili z dijaki Gimnazije Novo mesto na športno – rekreacijskem srečanju. Prvi dan smo šli na sprehod po poteh pesnikov in pisateljev v Novem mestu in marsikaj novega izvedeli. Vodili sta nas profesorici iz Gimnazije Novo mesto. Ustavili smo se tudi ob hiši Dragotina Ketteja in knjižnici Mirana Jarca. Sprehod nas je nato vodil skozi novo brv čez reko Krko, mimo Janeza Trdine vse nazaj do Gimnazije Novo mesto, kjer smo si ogledali njihovo knjižnico.

Drugi dan pa smo se pomerili v družabno – športnih igrah. Najbolje smo se naši uporabniki odrezali v košarki in s športnimi veščinami presenetili dijake. Najstarejši član, star 74 let, se je odločil za tek in naredil kar pet krogov okoli gimnazijskega igrišča.

Na koncu smo oba dneva obiskali knjižnico, ki ima svoj dnevni prostor, kjer smo prijetno klepetali in se odpočili. Hvala Gimnaziji Novo mesto za pripravljenost in povabilo. Druženje prispeva k socialni integraciji, medgeneracijskemu sodelovanju in navezovanju novih stikov. Z veseljem pridemo še kdaj.

Na terenski akciji z mladimi prostovoljci
Nazaj na seznam
Naši uporabniki na Festivalu duševnega zdravj...
Nazaj na vrh