Popularne novice

Na dan slovenske hrane, ki ga obeležujemo vsak tretji petek v novembru, letos 17. novembra poteka pod sloganom »Kruh za zajtrk – super dan!«. Letos ga prvič obeležujemo tudi z uporabniki programov na OZ RKS NM.

Glavni namen dneva slovenske hrane je poudarjanje v Sloveniji pridelane hrane, ki se ji na ta dan nameni dodatno pozornost, lokalnim pridelovalcem in predelovalcem hrane. S praznovanjem dneva slovenske hrane in odločitvami za lokalno pridelano hrano, podpiramo napore naših pridelovalcev in predelovalcev hrane in izražamo spoštovanje do njihovega dela.

Glavni namen projekta Tradicionalni slovenski zajtrk je ozaveščanje o pomenu kmetijstva, živilske industrije, čebelarstva in varovanja okolja. Prav tako je eden ciljev poudarjanje pomena zajtrka za zdravo in uravnoteženo prehrano. Ljudje, ki redno zajtrkujejo, imajo boljše prehranske navade, saj v svojo prehrano vnesejo več prehranskih vlaknin, manj nasičenih maščob in lažje vzdržujejo primerno telesno težo.

Tradicionalni slovenski zajtrk sestavljajo kruh, maslo, med, mleko in jabolko ali drugo sadje slovenskega porekla.

Z uporabniki smo se seznanili o pomenu vsakodnevnega zajtrka za jutranjo energijo ter se okrepčali z dobrotami. Vsak udeleženec si je tudi izdelal svoj podstavek za kozarec za spomin. Ob koncu smo zapeli pesem Čebelice in nadaljevali ob prijetnem druženju z družabnimi igrami.


Ustvarjali smo praznične broške
Nazaj na seznam
Naši vtisi z izkustvene delavnice »Iz drugega...
Nazaj na vrh