Popularne novice

Pet mladih prostovoljcev, dijakov Tehniške gimnazije na Šolskem centru Novo mesto je projektni dan preživelo na OZ RKS Novo mesto. Socialna delavka Maja Gorenc Šulc jim je predstavila dejavnosti, ki jih izvajamo na novomeškem RK. Po predstavitvi in ogledu prostorov so odšli pomagat k 88-letni gospe na Drski. Počistili so ji šipe in obesili zavese, pobrisali prah, pomili posodo, počistili kopalnico ter tla v zgodnjem nadstropju.

Obiskali so še eno gospo na Drski, ki je darovala oblačila in posteljnino. Vse to so mladi prostovoljci odnesli v skladišče in zložili na police, da bo na voljo za socialno ogrožene uporabnike. Po malici so si ogledali film o možnostih sodelovanja mladih v prostovoljskih dejavnostih na RK Novo mesto ter izdelali plakate o prostovoljstvu.

Druženje so zaključili ob družabni igri skupaj z uporabniki programa Delo z brezdomnimi in socialno ranljivimi za boljše vključevanje.

Mladi so bili veseli, da so dan preživeli nekoliko drugače kot v šolskih klopeh. Starejšim pa so z obiskom polepšali dopoldne.

Kaligrafija brusi človekov značaj
Nazaj na seznam
Rdeči križ organiziral prostovoljce za zlagan...
Nazaj na vrh