Popularne novice

02.12.2017: Območno združenje Rdečega križa Novo mesto  v torek, 12. decembra 2017, organizira Literano kavarno – Zgodbe za vse.  Literarna kavarna tokrat ob Modri polici povezuje različne generacije in kulture.

Dogodek se bo odvijal v prostorih OZRK Novo mesto, na Drski in je priložnost za druženje krajanov, literatov,prostovoljk in prostovoljcev, njihovih gostov, udeležencev programov ter zaposlenih pri Območni organizaciji Rdečega križa Novo mesto.

H končni podobi ter doživetju dogodka literarne kavarne bistveno prispevajo člani projekta Kreativen, ki so glavni organizatorji in kreativna sila projekta.  Povezali so se s pobudnicama akcije, go. Anico Bukovec, prostovoljko Rdečega križa in koordinatorko Modre police ter go. Terezijo Balažević, predsednico Snovanj, ki sta poudarli pomen kulturne ustvarjalnosti za okolje in posameznika.

Literarna kavarna omogoča biti aktiven in je priložnost za druženje s krajani. Literarno ustvarjenje je mnogo več kot snovanje in prebiranje pesmi in proze - je razvoj osebnega kulturnega kapitala posameznika, je moč, da svojo  pesem povem na glas, je glas, ki povezuje skupnost v aktivnem soustvarjanju.

Letos bo literarna kavarna prav zaradi pripadnikov skupine Kreativen dobila pridih multikulturnosti in medgeneracijskega sodelovanja. Program Kreativen je finančno podprt s sredstvi Republike Slovenije in Evropske unije - Evropskega socialnega sklada.

Vabilo na literarno kavarno Zgodbe za vse (PDF / 454,44 kB)

Izmenjava dobrih praks z udeleženci socialne...
Nazaj na seznam
Nazaj na vrh