Popularne novice
Zbiramo sredstva za pomoč pri nakupu šolskih potrebščin otrokom iz socialno šibkih družin

Na Območnem združenju RK Novo mesto pričakujemo, da bomo pred začetkom šolskega leta pomagali od 250-300 otrokom iz socialno šibkih družin pri nakupu šolskih potrebščin. Zato zbiramo sredstva z akcijo Nisi sam-pri nakupu šolskih potrebščin. Prepričani smo, da nam bo uspelo zbrati dovolj sredstev, da bomo lahko pomagali vsem otrok in jim na ta način olajšali šolske dni.

Prejemniki bodo dobili bon za otroke od 1.- 6. razreda po 60 eur in od 7. razreda dalje do konca srednje šole po 80 eur. Boni, ki jih bomo delili v avgustu, bodo unovčljivi v trgovini s šolskimi potrebščinami in preko položnic za šolske potrebščine, ki jih bomo v omenjenih vrednostih pokrili direktno.

Z razdeljevanjem bonov za šolske potrebščine smo začeli leta 2002, do sedaj od takrat smo jih razdeljevali vsako leto od 68 otrokom (najmanj 2009) do 209 (največ 2013), skupaj 2330 v vrednosti 100.000 eur. Ta sredstva vsako leto zagotavljamo iz Sklada za pomoč ljudem v stiski in preko RKS s sredstvi zbranimi od tedna RK.

Letos bomo delili bone za šolske potrebščine družinam, ki itak prejemajo našo pomoč in tistim, ki nas bodo zaprosili in izkazali šibkejše socialne razmere družine.

Sredstva lahko prispevate preko nakazil v Sklad za pomoč ljudem v stiski:

Naslov: Območno združenje RKS Novo mesto, Ulica Slavka Gruma 54

Nisi sam – pri nakupu šolskih potrebščin

TRR: 0297 0025 9477 202, Sklic: SI 00-903005

Vsa darovana sredstva bodo 100% porabljena za pomoč otrokom v stiski iz območja občin:

MO Novo mesto, Dolenjske Toplice, Mirna Peč, Straža, Škocjan, Šentjernej, Straža, Žužemberk.

Hvala za prispevek v imenu prejemnikov pomoči.


- Donatorska pogodba

Pomoč mladi družini po možganski kapi mame
Nazaj na seznam
Za pomoč otrokom, ki so ostali brez mame
Nazaj na vrh