Popularne novice

S prošnjo na pomoč se je k nam obrnila družina Meke iz Gabrja pri Novem mestu. Družini se je dne 27. 3. 2022 zgodil požar. Zagorelo je v podstrešnem delu hiše (cca 70 m2) kjer je bivala štiričlanska družina. Pogorela je spalnica, otroška soba, delovna soba, prostor za shrambo, prostor, ki je bil namenjen za kopalnico. Kljub hitri intervenciji gasilcev, je uničeno celotno zgornje nadstropje in stopnišče v podstrešje. Uničeno je kompletno pohištvo (omare, mize, oblačila, posteljnina), tehnične stvari (televizija, računalnik). Zgorelo je ostrešje in streha je uničena. Vzrok za požar naj bi bila stara električna napeljava. Hiša ni bila zavarovana.

V hiši so živeli oče (54 let), mati (42 let), dva otroka (20 let in 16 let), z njimi živi še mati od očeta (88 let). Oče je zaposlen za 4 ure v Adriji, 4 ure je zaradi zdravstvenih težav na bolniški. Mati prejema delno nadomestilo za izgubljeni dohodek, ker skrbi za hči ima cerebralno paralizo in je vključena v CUDV Draga. Starejša hči ima za opraviti še maturo za dokončanje Ekonomske gimnazije Novo mesto.

Družina se je obrnil na nas s prošnjo za finančno pomoč pri obnovi po požaru (streha, napeljava elektrike, stavbno pohištvo, oplesk, oprema...). Za pomoč so zaprosili, ker sami nimajo prihranjenih sredstev, dohodki jim dopuščajo samo skromno življenje iz meseca v mesec. Po poročilu cenilca je škoda ocenjena v višini 45.000 eur.

Sredstva se zbirajo na posebnem računu:
NASLOV: OZ RKS Novo mesto, Ulica Slavka Gruma 54a, 8000 Novo mesto
TRR: SI56 0297 0025 9477 202, BIC banke: LJBASI2X
NAMEN: POŽAR MEKE (CHAR – dobrodelno plačilo)
REFERENCA: SI 00 903101

S spletno banko poslikajte QR kodo in darujte.

Pomagate lahko tudi z SMS donacijami. Pošljite SMS na 1919 z vpisano ključno besedo KRAMBERGER (1 evro) ali KRAMBERGER5 (5 evrov).

Akcija je zaključena.

Akcija zbiranje sredstev za pomoč krajanu po...
Nazaj na seznam
Pomoč otrokom brez staršev
Nazaj na vrh