Popularne novice

Z mislimi na naslednje šolsko leto v mesecu juliju in avgustu na Območnem združenju RKS Novo mesto že 20. leto razdeljujemo pomoč pri nakupu šolskih potrebščin. Vrednostne bone lahko učenci 1. do 6. razreda po 55 eur, učenci zadnje triade ter dijaki pa po 70 eur, vnovčijo jih v trgovini s šolskimi knjigami, delovnimi zvezki in drugimi nujnimi potrebščinami za šolo. Skupaj smo finančno pomoč v obliki bonov za šolsko leto 2021/22 razdelili 170 otrokom v vrednost 10.700 eur. Sredstva smo pokrili iz našega Sklada za pomoč ljudem v stiski, nekaj pa so prispevale tudi krajevne organizacije Rdečega križa od članarine.

Pomoč v obliki bonov za nakup šolskih potrebščin so prejeli otroci iz družin, ki so sicer prejemnice naših prehrambenih paketov, učenci in dijaki, ki so jih predlagale krajevne organizacije ter učenci in dijaki staršev, ki so do roka vložili vlogo s prilogami. Pomagali smo 121 osnovnošolcem in 49 dijakom, prejemniki pa so iz vseh občin, ki jih pokrivamo z delom.

V skladišču humanitarne pomoči za otroke iz socialno šibkih družin zbiramo ohranjene šolske torbe, peresnice, nove šolske zvezke in druge šolske potrebščine. Razdelili jih bomo šolam za otroke, ki bodo potrebovali potrebščine tudi med letom.

V prihajajočih v šolskem letu želimo otrokom obilo učnih uspehov.

Postani donator štipendije enemu dijaku
Nazaj na seznam
Delitev oblačil
Nazaj na vrh