Popularne novice

»Če bi se lahko vključila ponovno, bi z veseljem, še pol leta, hodila v tak program.«

Da pol leta res hitro mine, so se strinjali vsi udeleženci »M O S T« 3, ki so te dni zaključili s polletnim programom socialne aktivacije na novomeškem Rdečem križu v partnerstvu z ZIK Črnomelj, operacijo sofinancira MDDSZ in Evropski socialni sklad.

Na koncu vsakega programa udeležence pospremimo z dobrimi mislimi in vzpodbudnimi besedami za naprej. Tokrat so ju opogumile predsednica Rdečega križa, ga. Vesna Dular in sekretarka, ga. Barbara Ozimek. Tudi udeleženci so se angažirali in za vsako pripravili manjše darilo z izdelki, ki so jih ustvarili sami, pripravili slaščice za pogostitev in postregli z zeliščnim sirupom. Predstavili so svoje delo tekom programa, se zahvalili in strnili svoje vtise po koncu programa socialne aktivacije:

»Program je bil pester in zanimiv, izvedeli smo marsikaj novega.«

»Pomoč in podpora, ki smo jo dobili od mentoric je bila zares dobrodošla ter potrebna, da smo naredili korak naprej.«

»Program se mi zdi dobro zastavljen, vse vsebine so bile primerne in uporabne.«

»Z marsikatero aktivnostjo, ki smo jo izvajali v programu, sem šel izven svoje cona udobja, na kar sem zelo ponosen.«

»Skozi program sem odkrivala nove veščine, spoznavala sebe in s tem povečala motivacijo za ponovno vključevanje na trg dela.«

Zaključno dejanje tretje skupine pa smo zaokrožili s čisto pravim »končnim izletom«, in sicer smo se podali na raziskovanje slovenske, majhne, a prečudovite, obale. Po jutranjem zboru, v četrtek, 26. 8. 2021, pred Rdečim križem smo pričeli s finalno dogodivščino skupine šestih udeležencev, ki so ostali do konca tretjega cikla programa. Po prijetni vožnji smo prispeli na ogled Krajinskega parka Sečoveljskih solin, kjer nam je to znamenitost nazorno predstavila odlična lokalna vodička. Po dvournem postanku v solinah smo se v Koper odpravili na kosilo, naredili panoramski ogled mesta in se ustavili na mestnem kopališču, kjer smo preverili temperaturo morja, ki je bila primerna za kopanje. Dan je bil poln smeha in dobre volje, kar je dokaz več, da se je skupina odlično povezala in bodo po koncu pogrešali en drugega.

Delitev oblačil
Nazaj na seznam
Postani donator štipendije enemu dijaku
Nazaj na vrh