Popularne novice

 Mesec prve pomoči, 9. september - 16. oktober: prijavi se na tečaj in postani prostovoljec!

Janez Kovačič iz Rakovnika pri Birčni vasi je danes kri daroval že 110-ič, torej skupaj 55 litrov. Je med 61 darovalci krvi, ki so kri darovali več kot 100-krat.

S krvodajalstvom je začel med služenjem vojaškega roka, od takrat jo dokaj redno daruje. Zaposlen je v podjetju, kjer za krvodajalstvo pred leti niso imeli posluha, zato krvi Janez ni mogel darovati, ko bi hotel, vendar zadnje čase se je to spremenilo. V prostem času skrbi za zdravje z redno hojo, ki prispeva k vitalnosti in dobremu počutju. Želi si, da bi ostal zdrav in se še naprej udeleževal redno krvodajalskih akcij. Ob tej priložnosti so mu čestitali sekretarka OZ RKS Novo mesto Barbara Ozimek, predsednica KORK Birčna vas Mira Rus in zdravnica na Centru za transfuzijsko dejavnost Novo mesto Janja Mrak, dr. med.

Letos je bilo že 1874 odvzemov na Centru za transfuzijsko dejavnost Novo mesto, na terenskih akcijah v Šentjerneju, in Žužemberku pa 311 odvzemov. Posebno pozornost smo posvečamo nagovarjanju mladih krvodajalcev s predavanji in predstavitvenimi stojnicami, uspeli smo privabiti 20 krvodajalcev na študentsko krvodajalsko akcijo v aprilu in 150 dijakov srednjih šol, ki so prvikrat darovali kri.

Letos smo že imeli tri jubilante, ki so dali kri 100, 110 in 140-krat, v naslednjih dneh pa se jim bodo pridružila še dva, ki bosta kri darovala 100 in 150-krat.

Podelitev priznanj krvodajalcem jubilantom v...
Nazaj na seznam
14. junij – Svetovni dan krvodajalcev
Nazaj na vrh