Popularne novice

21.08.2018: Peš pot nas je vodila od stavbe Rdečega križa na Drski do Kmetije Kastelic v Žabji vasi, kjer nas je prijazno sprejel Andrej Kastelic, gospodar kmetije ter nam razkazal posestvo.

Ogreli smo se s pijačo dobrodošlice, narejeno iz avtohtonih zdravilnih zelišč ter sprehodili mimo gospodarskih poslopij in živali do zelenega prostora za piknike. Pozanimali smo se o zasedenosti  in izvedeli, da sta urejenost prostora in bližina mesta le dva ključna dejavnika, ki pripomoreta, da se veliko skupin odloča doživeti piknik na prostem prav na kmetiji Kastelic.

Domači jogurt, sir, mlečni zdrob iz polnovrednega žita, dišeči puding, malinov sok – z vsem tem so nas pogostili v sprejemni dvorani kmetije. Obiskovalcem prikažejo svoje proizvode,  kot tudi način priprave. Spraševali smo o tem in onem, izvedeli da spoštujejo ekološke standarde živil in pridelave ter da jogurt pakirajo tudi v stekleno embalažo za ozaveščene kupce.Za konec smo okušali še mlečni sladoled, ki ga kmetija Kastelic ponuja iz avtomata poleg hiše. Dobili smo veliko novih informacij in vpogledov kako je kmetija organizirana, kako deluje, o vodenju kmetije, kar vse razširja naš obseg razmišljanja in delovanja.

Projekt je finančno podprt s sredstvi Republike Sloveniije in Evropske unije, Evropslkega socialnega sklada.

Druga skupina kreativnih že čez polovico
Nazaj na seznam
Poklici prihodnosti so pred vrati
Nazaj na vrh