Popularne novice

05.06.2018: V okviru RK in v novomeški Reciklarni so se na ekološkem področju ponovne uporabe, recikliranja in obnove rabljenih predmetov usposabljali trije Kreativni. To je področje, kjer se oblikujejo poklici prihodnosti.

Pridobili so funkcionalna znanja, ki jim služijo pri gradnji kariere, kot tudi v zasebnem življenju in pri domačih popravilih. Ob koncu usposabljanja so jim organizatorji - člani Rdečega križa Slovenije Območne enote Novo mesto in Društva RokoRoki - izročili potrdila o opravljenem usposabljanju.

Usposabljali so se na izjemno zanimivem interdisciplinarnem področju socialne ekonomije in ekologije, kjer se oblikujejo nova delovna mesta. Naši fantje so izkoristili priložnost pridobivanja novih znanj, veščin in kompetenc, zato jim lahko le čestitamo.

Vzporedno s pridobivanjem tehničnih znanj na posameznih področjih dela Kreativni tekom procesov usposabljanja nenehno razvijajo tudi socialno občutljivost za ranljive skupine ljudi, čustveno inteligenco, komunikacijske spretnosti, organizacijske spretnosti in sodelovalnost. Preko različnih aktivnosti in ob podpori mentorjev se s svojimi pridobljenimi znanji vključujejo v medgeneracijske, multikulturne ter interdisciplinarne projekte.

Podjetniška izvidnica: kmetija Kastelic
Nazaj na seznam
Usposabljanje z modernimi pristopi recikliran...
Nazaj na vrh