Popularne novice

16.5.2019: V času, od 13. 6. do 16. 5. 2019, smo na Območni obrtno-podjetniški zbornici Novo mesto Kreativni organizirali razstavo z naslovom Zrcaljenje sebe v izdelkih. V okviru razstave sta potekali tudi dve delavnici. Naši izdelki so estetski in tržno zanimivi.

Območna obrtno-podjetniška zbornica Novo mesto nas je v okviru praznovanja 50 letnice delovanja povabila, da smo na stojnici in delavnicah predstavili polstene in tekstilne izdelke udeležencev dolgega programa socialne aktivacije Kreativen. Na delavnici polstenja volne za obiskovalce je bil prikazan tradicionalen postopek izdelave volnene tkanine in izdelkov, ki pa je dandanes manj poznan. Prikazali smo postopek suhega polstenja na podlago ter izdelavo polstenih okraskov. Šiviljska delavnica je bila namenjena izdelavi blazinic, copat in vsestransko uporabnih vrečk ter recikliranim izdelkom. Tudi navadni izdelki postanejo posebni, še posebej če so okrašeni z vezenimi motivi.

V izdelkih, ki so bili razstavljeni, se zrcali življenje vsakega posameznika, ki ozavešča sebe, nadgrajuje kompetence, razvija vizijo in oblikuje svojo edinstveno uspešno pot.  Iz odzivov obiskovalcev smo zaključili, da so izdelki tudi tržno zanimivi.

Vabilo (PDF / 251,66 kB)

Zaključevanje druge izvedbe dolgega programa...
Nazaj na seznam
Zavedamo se odgovornega ravnanja z viri
Nazaj na vrh