Popularne novice

Usposabljanje iz kulinarike in gostinstva podpira zdrav življenjski slog in zaposlovanje

06.01.2018

6.01.2018: Od januarja pa vse do začetka marca v okviru projekta Kreativen poteka usposabljanje udeležencev s področja kulinarike in gostinstva. Pridobivajo sveža znanja o pripravi jedi, delu v kuhinji in strežbi, o sodobnih smernicah in tradicionalnih receptih, skozi teorijo in prakso.

Usposabljanje poteka pod budnim očesom izkušenih učiteljev in mojstrov svojega poklica, na Srednji šoli za gostinstvo in turizem, pri Grmu Novo mesto - centru biotehnike in turizma. Predavanja so vsakodnevno povezana s praktičnim delom v kuhinji ali strežbi, tako da vključeni vse kar se naučijo tudi preizkusijo in poizkusijo. Danes so okuse bogatili s hladnimi začetnimi jedmi, ki so bile paša tudi za oči.

Po koncu usposabljanja bodo udeleženci pridobili potrdilo z opisom kompetenc. Za tiste, ki se bodo tako odločili, služi usposabljanje kot odskočna deska za pridobitev nacionalne poklicne kvalifikacije s področja (NPK). Vključeni s tovrstno aktivnostjo izboljšujejo možnosti zaposlitve v gostinskih obratih. Uporaba novih znanj jih podpira tudi, če se odločajo za lastno dejavnost ali pa pri skrbi za svoje zdravje in zdrav življenjski slog celotne družine. Zdrav način prehranjevanja je temelj skrbi za lastno dobro.
Grm Novo mesto – center biotehnike in turizma je partner v projektu Kreativen, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in EU iz Evropskega socialnega sklada.


15 diplom za praktično in teoretično znanje i...
Nazaj na seznam
Iz literarne kavarne zgodbe za vse
Nazaj na vrh